Aanbevolen: zo mooi en ontroerend geschreven!

Een halve dochter...

zondag 8 januari 2012

Nieuw jaar, nieuwe kansen...

De laatste twee weken van december vind ik doorgaans niet de leukste dagen van het jaar: de korte dagen, de sociale verplichtingen, het gourmetten, steengrillen, de opgeklopte gezelligheid, het terugblikken op het afgelopen jaar, ieder jaar dezelfde 'kerstfilms' op tv (Home Alone 1, 2, 3, 4) en altijd weer die goede voornemens: stoppen met roken, starten met afvallen, minder alcohol nuttigen, meer gaan bewegen, etc. etc. En we weten allemaal hoe dat uiteindelijk uitpakt: er komt helemaal niets van terecht!
Wat dat betreft heb ik de goede voornemens al jaren geleden afgezworen; als ik al een goed voornemen heb, dan stel ik dat niet uit tot 1 januari van het nieuwe jaar. Al was het maar omdat van uitslel afstel komt; dat is ook een publiek geheim. Toen ik jaren geleden op een dag besloot om niet langer suiker in mijn koffie te doen, heb ik direct de daad bij het woord gevoegd. En dat viel overigens niet mee; het duurde zeker twee jaar voordat ik gewend was aan koffie zonder suiker, maar dat terzijde...
Eind 2010 liet ik mij dan toch verleiden tot een 'goed' voornemen voor 2011, namelijk om naast het microbloggen, ook weer mijn gewone blog nieuw leven in te blazen. En je raadt het al, daar kwam inderdaad niets van terecht ;-)
Maar nu 2011 ruim een week achter ons ligt, durf ik het wel aan: ik ga in 2012 weer bloggen en natuurlijk 'boter bij de vis'!

2 reacties:

Yvette Hoitink zei

Leuk, ik ben benieuwd naar je blogs dit jaar! Blij trouwens om te lezen dat geen suiker in je koffie uiteindelijk went. Ik ben nu 4 maanden van de suiker in mijn thee af en vindt het nog steeds blech :-)

remco0808 zei

Bijkomend voordeel was dat ik gedurende 2 jaar ook aanmerkelijk minder koffie ging drinken... Dat effect is inmiddels uitgewerkt ;-))