Aanbevolen: zo mooi en ontroerend geschreven!

Een halve dochter...

zaterdag 15 oktober 2016

Ambassadeur...

Een ieder die mijn blog enigszins volgt, weet dat ik een jarenlange zoektocht naar mezelf achter de rug heb, een weg met vele hobbels en obstakels, om eindelijk te geraken waar ik nu ben. En ofschoon het een hele moeizame en emotionele weg is geweest, heb ik er erg veel van geleerd en ben ik heel tevreden wat het mij uiteindelijk heeft gebracht. Die kennis en ervaring wil ik heel graag inzetten om andere transgenders een hart onder de riem te steken en hen te laten zien dat het wel degelijk mogelijk is om je eigen weg te gaan, op zoek naar je ware identiteit, veelal tegen de stroom in, maar wel met een mooi eindresultaat.

Transgender Netwerk Nederland is een stichting 'die zich landelijk inzet voor de emancipatie van transgender personen en hun omgeving. Bestrijding van discriminatie van transgender personen is één van de meest actuele speerpunten van TNN. Het doel is een genderdiverse samenleving mogelijk te maken.' (uit: https://www.transgendernetwerk.nl/tnn/). Transgender Netwerk Nederland  is in 2016 een nieuw project gestart, waarbij transgender personen die actief zijn in de emancipatiestrijd van transgenders centraal staan. Zij ondersteunen de stichting bij het signaleren van problemen en ontwikkelingen. Daarnaast kunnen zij de standpunten van TNN uitdragen.
Toen TNN rond de zomer een oproep deed voor het werven van deze "trans ambassadeur", heb ik geen moment getwijfeld. Dit is voor mij de ideale gelegenheid om als transgender en vanuit mijn betrokkenheid bij de transgender gemeenschap, mijn steentje bij te dragen aan de emancipatie van transgenders. Daarnaast blijf ik natuurlijk bloggen en hoop ik transgenders en hun omgeving te bereiken en waar mogelijk en gewenst met hen in gesprek te gaan. Inmiddels weet ik dat mijn blog wordt gevonden in de transgender gemeenschap (en trouwens ook daarbuiten ;-) ). Daar zijn ook al wat concrete gesprekken in real life uit voortgekomen. Tenslotte ben ik via het ministerie van OCW, waar ik als medewerker van het Nationaal Archief, onderdeel van ben, actief om aandacht te vragen voor de positie van transgenders op de arbeidsmarkt.

Ik ben heel blij dat ik nu zover ben in mijn eigen acceptatieproces en emancipatie dat ik daadwerkelijk anderen kan helpen. Het heeft mij weliswaar vele jaren gekost, maar dan heb je ook wat... En zeg eens eerlijk, wie wil er nu geen ambassadeur zijn? ;-)

Liefs, Remke xxx1 reacties:

Daphne zei

Dankjewel voor deze mooie post, wat heb je het toch weer mooi verwoord!

Groetjes,

Daphne

PS: De ambassadeursprofielen komen zsm online :D!