Aanbevolen: zo mooi en ontroerend geschreven!

Een halve dochter...

vrijdag 23 oktober 2015

Kleren maken de man...

Wat was het leven eenvoudig tot een paar weken geleden. Qua kleding dan bedoel ik hè, om misverstanden te voorkomen. Als ik kleding voor de volgende dag moest uitzoeken, dan was ik zo klaar. Ik had grosso modo de keuze uit zo'n 15 overhemden (overwegend paars natuurlijk) en uit 3 maatwerkpakken. Ik droeg onder het overhemd standaard een wit t-shirt en aan mijn voeten had ik antracietgrijze sokken en zwarte schoenen, doorgaans van Van Bommel. That's it. Voor de goede orde, ik heb het over doordeweekse dagen, waarop ik moest werken. Op mijn vrije dagen liep ik er overigens wel wat frivoler bij. Maar het was in ieder geval snel en overzichtelijk. En het kostte mij niet meer dan 5 minuten om de kleding voor de volgende dag klaar te leggen.
Hoe anders is dat nu, nu ik langzaam aan (nou ja langzaam...) mijn mannengarderobe aan het inwisselen ben voor een vrouwengarderobe. Het uitzoeken van kledingstukken, die ik de volgende dag zal dragen, kost heden ten dage véél meer tijd. Het aantal combinaties is nu ook vele malen groter. Welke broek zal ik aantrekken? De stonewashed boyfriend spijkerbroek, die blauwe skinny spijkerbroek, of toch maar die zwarte? Of toch maar die  zwarte legging of toch maar die tregging (vraag mij niet wat het verschil is...) of durf ik het aan die gewaagde gebreide jurk aan te trekken? Of toch maar die maxi dress? En een colbertje? Welke? En welk sjaaltje past daar dan weer bij. En dan heb ik het nog niet eens over de keuze van het schoeisel: hakken, geen hakken? Enkellaarsjes, knielaarzen, pumps? Kortom, het leven is er absoluut niet eenvoudiger op geworden; wel veel leuker trouwens. Ik wist natuurlijk al mijn hele leven dat voor vrouwen veel leukere kleding wordt gemaakt dan voor mannen en dat vrouwen veel meer keuze hebben, maar nu ben ik zo ver dat ik die dameskleding ook zelf durf te dragen. De uitdrukking "Kleren maken de man" betekent overigens dat men wordt beoordeeld op wat men draagt. In die zin is er in mijn geval helemaal niets veranderd, sterker: ik word nu meer dan ooit beoordeeld op wat ik draag. And you know what? I don't give a shit (anymore)!

2 reacties:

Sonja van de Sande zei

Ik vind het zo moeilijk, kiezen... Daarom hul ik mij in overwegend zwart!
Lekker makkelijk!
Je hebt voor ons 40+ wel een geweldig lijf en mooi slank waar veel bij staat! Jaloers makend hoor! 😘
En je kledingkeuze is voor mij nog verrassend, hoe leuk je combineert.

remco0808 zei

Kiezen is wellicht wat lastiger Sonja, maar ik ben zo blij dat ik nu uiteindelijk kan kiezen uit al die mogelijkheden dat ik dat ingewikkelde keuzeproces graag voor lief neem... ;-)